Alla inlägg den 9 april 2008

Av jenny - 9 april 2008 11:54


Ja så var då andra gången på vallkursen.

Vi fortsatte med kontakt/lydnadsövningar och gick sedan vidare med fåren i en fålla i hörnet av hagen. Skulle checka av vilka som hade intresse+framövn..

Tre av hundarna var inte tända sen innan, musen en av dom.
Fanns ett tillfälle i samband med Karinkursen som jag ville börja tändningen men sen insåg jag att det nog vore bra med lite mer relation och lydnad innan tändningen. Varje fall för min del känns det bra att ha en mer stabil grund innan jag ska kräva detsamma i hagen. Smaksak men jag testar så. Trots allt min första to-be-vallhund och man får gå på sin magkänsla.


När Roy hämtade fåren var musen väldigt intresserad av både Roy och fåren. Så länge dom var i rörelse dvs. Väl inne i fållan gick vi (en och en)mot fållan och man såg verkligen att det var med skräckblandad förtjusning. Hennes instinkter sa att hon inte ville släppa dom med blicken för det här var viktigt och döhäftigt, samtidigt som hennes självbevarelsedrift sa heeeeej vad läbbigt! :-)

Hon var jätteduktig och modig min lilla mus...


Det är verkligen en skön grupp vi har-alla är goa och glada! *gillar*


Vidare pratade vi om en hel del saker som jag tycker rätade ut en del frågetecken och huvudbry. När man är nybörjare är det ju svårt att bilda en plan för sin träning men jag är övertygad om att jag efter den här kursen kommer ha varje fall en liten plan för fortsatt träning och samtidigt en liten feeling om vad jag har för hund. Sven svarar utförligt (han är inte less än) på dom mest konstiga frågor jag har om varför gör man si och så..
Jag vill veta kontenta av vad man gör osv. Inte bara göra en sak och inte _förstå_ varför_ jag ska göra det..... 


Såg till en början ut som en dålig vecka rent arbetsmässigt men nu bara haglar det in pass :-)


Nu till jobbet../Jenny 





Av jenny - 9 april 2008 11:52

Igår var det besöksrekord i min blogg. KUL!


Om ni visste hur många bloggar jag raderar ..blir för privat, nä för allvarligt, nä för flummigt, nä för ja osv. Deleteknappen används flitigt...


Ovido - Quiz & Flashcards