Direktlänk till inlägg 9 november 2007

Den moderata gummisnodden och minis första veterinärbesök

Av jenny - 9 november 2007 18:04


Minis första veterinär besök i min ägo;-)


Den lilla raringen charmade alla!
Hon tyckte det va lite spännande samtidigt lite smått osäker med alla dofter och så...roligast var när sköterskan kom och skulle ge spruta.
Sköterskan var kanonbra för hon ansträngde sig verkligen för att ge Mini en bra minnesbild för framtiden. Hon kelade med henne och hoppsanvips så var sprutan i nacken och så var det klart! Mini var helt ovetandes eller brydde sig inte. Vad vet vi!?!

Glad liten skit:-)



Så till mina ämnen. Känner ett behov av att skriva av mig....

 Vi börjar med det mest aktuella:


Bidragsfusk och skattesmitande moderater;-)


Jag fick ett brev på jobbet från arbetsmarknadsstyrelsen...
Det handlade om att jag skulle avslöja om en viss person sökt ett visst jobb hos oss. Om uppgifterna stämde...kan man sätta åt nån stackars arbetslös så är det väl värt ett försök?
Jag ringde och sa att jag inte kunde svara på det hundra % säkert för det kunde jag inte. Dessutom är jag less på den hetsjakt som bedrivs på allmänheten. Jag tycker det är helt rätt att media bevakar det som händer i politiken just nu. Ut med det- öppna era garderober och släpp ut alla skelett. Dom borde vara ruttna vid det här laget.


Ett bra exempel på hur fint det slår tillbaka på en (det här nya akassesystemet alltså = jakten på bidragsfuskare) är när jag som alltid alltid haft jobb och försörjt mig och jobbat sen jag var 15, för en gång skulle försökte få akassa en kort period. 1,5 månad gällde det...
Hade betalat fackavgift plus akassa i sin ordning i ÅRATAL!!. Allt var som det skulle. Trodde jag...
Nähäpp jag hade endast arbetat mindre än halvtid det närmsta sammanhängande årsperioden...varför då? hur är det möjligt undrade jag? Jo, för att medan jag studerade (flera terminer och tjänsteledig) jobbade jag alltid under loven. Det tidigare kombinerat med att de gamla reglerna om minst 70 timmar i en sammanhängande period inte gällde längre, ledde till att jag-hederligt hårt arbetande Jenny- endast fick 2500 kr typ.

Hur kul var det?

Hur mycket diskuterade jag med handläggaren?

hur mycket bra svar fick jag om ämnet att det var ny regering?

hur mycket fick jag höra om att man nu skulle sätta dit alla bidragsfuskare? hur mycket hatade jag mig själv för att jag hade jobbat under loven och inte tagit akassa istället?


Var VAR ligger logiken?


Snälla svara mig den som vet...


**************************************************
***************************



Av denna anledning blir jag extra irriterad på dessa skattesmitande moderater( Ja ja sossarna smet dom med men dom har inte makten nu så dom är befriade för tillfället)

Det är inget annat än pinsamt att bedriva häxjakt på sjuka människor och arbetslösa m.a.o de mest utsatta i samhället - och sedan inte ens ha vett att BETALA skatt för att deras svartstädande polska ska få en vettig pension!


Meningen med att sänka skatterna är ju självklart för att dom själva ska slippa betala folk svart. Det kan ju min vänstertå räkna ut i sömnen.


Missförstå mig inte. Jag är inte emot moderaterna i sig. Jag förstår att man kan tänka sig att rösta på moderaterna. Jag förstår att man tycker att jobb leder till utveckling och hållbarhet i ekonomin. Jag är helt med på noterna. Men jag förstår bara inte denna vansinnesmoral.


Att jaga redan utsatta för att välbärgade ska få mer klirr i kassan klingar helt galet med min idéologi.


I min värld betalar jag skatt för att få pension, njuta av systemets service tex sjukvården, och för att andra mindre lyckligt lottade ska få ett drägligt liv i form av bidrag, vård osv osv. Jag betalar gärna för att alkisen på torget på plattan ska få akassa att supa upp och leva rövare med eller mamma Britta som tar ut bidrag när hon vabbar utan att egentligen vabba.

Sjukt?, kanske det. För någonstans mitt mellan fusket och verkligheten finns det ett behov av dessa bidrag. Spänner man åt det åt ena hållet får den som faktiskt behöver denna hjälp stora problem.

Vi har glömt det som är viktigt.
Ett drägligt liv för alla oavsett tillstånd, färg, status och kön. Någon får alltid alltid betala för den andre. Jag bjuder på det.


Det är människor som inte är nöjda med sitt liv som lägger energi på att syna sina medmänniskor. Jorden är en gummisnodd. Drar man åt den lite så spricker den tillslut.

För mig är skattemoderatfusket som att försöka bygga ett hus av sand och förvänta sig att det står kvar efter regnstormen...


Omöjligt.



Okej har du orkat ända hit så får jag önska dig en skön helg!

Nu är det matdags!


Kanske skriver mer senare. Men nu blir det paus. Dom andra ämnena får jag ta en i taget.


Chao!


Jenny som har jordens raraste flickor:-)







 
 
Åsa

Åsa

9 november 2007 22:57

Nä! Nu är det nästan läge för att bojkotta! Och vem ska man hejja på nu då?

http://www.brakstakarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jenny - 16 september 2009 14:18

Test test

Av jenny - 16 oktober 2008 12:51

http://www.blogtown.se/blog.php?id=jennysblogg    

Av jenny - 5 oktober 2008 21:33

Vänligen skåda SKODA min egna fina lilla Felicia!     Är såååå glad och jag hoppas vi kommer rulla många många mil tillsammans:-)     Stort Grattis till Sven och med fine Roy som idag blev Svenska mästare i Fårvallning 2008. Härligt!   Nu ska jag so...

Av jenny - 5 oktober 2008 16:15

Sven och roy ligger just nu i ledningen med två hundar kvar att tävla!   Hoppas hoppas!!!!!!!!!!!!!!!!   :-)  ...

Av jenny - 2 oktober 2008 12:39

Eftersom jag bestämde mig igår för att sluta vara sjuk och sluta äta starka smärtstillande så gick jag upp tidigt idag och åkte och tittade på en bil;-)   En Skoda felicia, 1,6-99. Fin motor och den hade varit ett kap om inte något orsakat att dörrar...

Ovido - Quiz & Flashcards